1 Stabiliteit : Zorgt ervoor dat je statief stevig wordt geplaatst. Zo kunnen je bewegingen leiden tot onscherpe foto's. Zet het statief op een vlakke ondergrond en zorg ervoor dat alle poten op dezelfde hoogte staan. Een waterkompas geeft je de bevestiging van je statief echt recht staat.
2 Hoogte : Experimenteer met de hoogte van het statief om de beste hoek om de foto te vinden. Door het statief hoger of lager te plaatsen, kun je bijvoorbeeld landschapsfoto's maken van portretten van mensen of dieren op ooghoogte.
3 Balhoofd : Investeerder in een balhoofd. Hierdoor kun je de camera flexibel en bewegen en vastzetten in de gewenste positie.
4 Afstandsbediening : Gebruik een afstandsbediening of de timer om de camera te ontspannen zonder deze aan te raken. Dit vertraagde overlijden kan leiden tot onscherpe foto's. Vaak zit deze al bij een hoogwaardig statief inbegrepen.
5 Spiegelopklapfunctie : Gebruik de spiegelopklapfunctie van de camera om te voorkomen dat de beweging van de spiegel een elektrische schok veroorzaakt tijdens het maken van de foto.
6 Filters : Gebruik filters van ringlampen om de belichting aan te passagiers. Denk bijvoorbeeld aan een grijsfilter om de belichting te verminderen voor langere sluitertijden.
7 Panoramafoto's : Gebruik het statief om panorama's te maken. Maak meerdere foto's vanaf verschillende hoeken en combineer deze achteraf tot één grote foto.
8 Verplaatsen : Verplaats de statief indien nodig. Soms kan een kleine verschuiving van de statief de foto net wat interessanter maken.
9 Verlichting : Gebruik het statief om de camera te positioneren voor de beste verlichting. Zo kun je bijvoorbeeld de camera onder een hoek plaatsen zodat het licht mooi langs het onderwerp valt.
10 Oefenen : Ten slot, oefen met het gebruik van het statief. Zo leer je welke instellingen en technieken het beste werken voor jouw stijl van fotografie
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.